Product was successfully added to your shopping cart.
AROMATRIP®

SIVKA – BIO eterično olje 15 ml

Šifra artikla: 3830013770556

Eterično olje sivke je eno izmed najbolj vsestranskih eteričnih olj, zaradi izredno širokega spektra terapevtskih lastnosti, se eterično olje sivke uporablja že stoletja.

Vsebina: 15 ml

Zaloga: Na zalogi

15,50 €

Podrobnosti

SIVKA – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje sivke je eno izmed najbolj vsestranskih eteričnih olj, zaradi izredno širokega spektra terapevtskih lastnosti, se eterično olje sivke uporablja že stoletja. AROMATRIP ekološko olje prave sivke je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

Aromatrip ekološko eterično olje SIVKA

Vrsta prave sivke Lavandula angustifolia spada v rod sivke
(Lavandula, poddružina Nepetoideae) iz družine Lamiaceae – ustnatice. Sivka izhaja iz obalnih regij Sredozemskega morja, danes jo je mogoče gojiti tudi drugod. Rastlina je trajnica, raste kot olesenel grm in doseže višino do enega metra.

Čas cvetenja: junij – avgust.

Ekološko eterično olje sivke je brezbarvna do rumenkasta tekočina, z značilnim svežim, cvetličnim vonjem.
Glavni sestavini sta linalool in linalil acetat.
Med sestavinami so prisotne tudi majhne količine izomerov okimena, terpinen-4-ol in limonena.

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Starodavna naravna medicina je prepoznala pozitivne lastnosti olja sivke zaradi njenih pomirjevalnih in razkužilnih lastnosti. Uporablja se pri nespečnosti, ker pomirja in umirja. Uporabljamo ga v masažnih mešanicah, razredčenega v kopeli ali kanemo kapljico na blazino. Deluje razkužilno, pomaga pri težavah s krči, zato se dodaja v masažna olja za masažo mišic. Olje sivke lajša glavobol, depresijo, dobrodošlo je v času prehladov.

2. AROMATERAPIJA V PROSTORU:

Sivkin vonj sprošča, odpravlja strah, pomirja, harmonizira, stimulira. Dobro se ujema z bergamotko, geranijo, borom, vrtnico in neroli.
Oljna kombinacija z:
*majaronom: obogati sivkin pomirjevalni učinek
*agrumi: olja agrumov povečajo sivkino cvetno kakovost
*oljem kadilna bozvelije: poveča se blažilnost sivkinega olja in sposobnost lajšanja kašlja

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Olje sivke s svojim značilnim vonjem je priljubljen dodatek v negovalnih kozmetičnih izdelkih. Predvsem v izdelkih za nego mozoljaste kože ali izdelkih za nego kože po sončenju.
Predlog uporabe:
*pomirjujoča aromatska masaža hrbta (ki deluje uspavalno): v 100 ml osnovnega olja npr. mandljevo ali jojoba olje dodajte 5-6 kapljic olja sivke.
*sproščujoča kopel: 8 kapljic sivke, 2 kapljici olja vrtnice. V žlici medu ali smetane pomešamo izbrana olja ter dodamo v kopel.

4. UPORABA V KULINARIKI:

Naravne arome poživijo duha in dušo ter v kuhinjo vnesejo več živahnosti in barve. Z nekaj kapljicami sivke povabite sebe in goste na izlet v Provanso. Fina, trpka zeliščna aroma se lepo poda k vsem jedem sredozemske kuhinje, predvsem k francoski. Aromatizirajte solatna olja in omake ter v kombinaciji z rožmarinom uporabite za krepko pecivo. Odlično se poda k svežim oljem citrusov, kot ena izmed sestavin za koktajle, sladice in pecivo. Aromo sivke uporabljajte zmerno, da jed ne postane grenka. Aromo je potrebno dodati v razmerju 1 : 1000 (to pomeni 1 gram arome na 1 kg osnove /hrane).

Aromatrip ekološko eterično olje SIVKA

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Literatura/uporabljeni viri:
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
 • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
Lavandula angustifolia

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi