Product was successfully added to your shopping cart.
AROMATRIP®

YLANG YLANG – BIO eterično olje 15 ml

Šifra artikla: 3830013770747

Eterično olje ylang ylang ima sladko, cvetlično aromo ki spominja na eksotiko. Eterično olje ylanga je zelo cenjeno saj je za nas koristno na več različnih področjih. Čuten vonj ylanga prinaša veselje in dviga razpoloženje ter deluje kot afrodizijak.

Vsebina: 15 ml

Zaloga: Na zalogi

Cena: 15,99 €

Akcijska cena: 14,39 €

Podrobnosti

YLANG YLANG – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje ylang ylang ima cvetličen in sladek vonj, ki prinaša veselje in dviguje razpoloženje. Eterično olje ylang ylanga je še posebej cenjeno, saj je vsestransko uporabno. Poleg koristnega vpliva na našo kožo in lase, ima eterično olje ylanga izjemno pozitiven vpliv tudi na naše počutje in zdravje.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

Aromatrip ekološko eterično olje YLANG YLANG

Vrsta Ylang Ylang (Canaga odorata) spada v rod Cananga, iz družine Annonaceae in redu Magnoliales. Tako celotna rastlina kot samo cvetovi so znani kot ylang-ylang, kar v malajščini pomeni “cvetlica cvetlic”. Drevo ylang-ylanga imenujemo tudi drevo cananga, ilang ilang, kenanga ali macassar. Prvotno drevo ylang ylang prihaja iz Indonezije in Filipinov, danes pa je zelo pogosto v tropskih zemljepisnih širinah. Ylang ylang je zelo hitro rastoče (do 5 metrov na leto), zimzeleno drevo. Doseže višino več kot 25 metrov. Listi so temno zeleni in zrastejo do 20 cm v dolžino. Na veji rastejo izmenično, so podolgovate in ovalne oblike. Listi so razporejeni večinoma vzdolžno, izrazito žilnati, s trdno konico. Cvetovi, ki se lahko nabirajo vsak dan, so obarvani zeleno-rumeno, redko rahlo rožnato. Rastejo v skupinah po 4 do 12 cvetov, vsak ima po 6 cvetnih listov, ki so dolgi do 8 cm. Izžarevajo bujno cvetlično dišavo. Oplojeni cvetovi se razvijejo v zeleno-črne plodove, ki jih jedo ptice.

Eterično olje ylang ylang je lahka, brezbarvna do rumena tekočina. Vonj je značilen, močno sladek, cvetlični, omamno topel, z lesnim podtonom.
Glavne sestavine v olju so aromatični derivati benzojske in salicilne kisline, linalool, farnesol in geraniol. Prav tako so možne vsebnosti metileugenola in estragola.

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Eterično olje ylang ylang naj bi  imelo močne pozitivne učinke na dihalni sistem in krvni obtok, saj znižuje krvni tlak in upočasni hitrost dihanja in srčnega utripa. Prav tako naj bi lajšal bolečine. Tako ga dodajajo mazilom in kopelim proti glavobolom ali bolečinam v mišicah. Ljudje, ki imajo nizek krvni tlak, naj se olju izogibajo. Ker je olje zelo intenzivno lahko pri občutljivih ljudeh povzroči slabost ali glavobol, lahko draži kožo. Zato ga je vedno potrebno močno razredčiti.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

Ekološko etrerično olje ylang ylang se uporablja za notranje blokade, tesnobo, brezvoljnost, izgubo libida, notranje krče ali pretirano napetost. Rezultat je običajno občutek varnosti in zaupanja vase. Zelo je koristno pri jezi in nespečnosti, spodbuja ustvarjalnost, čutnost in toplino. Ylang pomirja, blaži depresijo in deluje kot afrodiziak. Čuten vonj ylanga se lepo ujema  z vonji vrtnice,  jasmina, s citrusi (bergamotkopomarančoneroli) , prav tako z bosvelijo in črnim poprom.

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Olje ylanga se uporablja v parfumeriji kot ljubek, ženstven, eksotični vonj. V negovalnih izdelkih aromatizira in neguje kožo in lase, predvsem lasne konice. Še posebej blagodejno neguje mastno in suho kožo, saj uravnava izločanje sebuma in kožo vlaži, brez da bi jo obtežil. Dokazali so mu antioksidativne značilnosti. Ylang ylang velja za cvetlico cvetlic, zato ženske posebej rade ustvarjajo čudovite, fine dišave in negovalne izdelke z eteričnim oljem ylang ylanga.

4. UPORABA V KULINARIKI:

V kulinarične namene se ekološko olje ylang ylang ne priporoča, oziroma v izredno nizki koncentraciji (izdatno razredčeno.).

Aromatrip ekološko eterično olje YLANG YLANG

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.:sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja ylang ylang:

Za uporabo v kozmetiki: v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 3-4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa. Ni primerno za dojenčke in malčke!

Aromaterapija v prostoru: v izparilnik z vodo dodajte 4-5 kapljic eteričnega olja. Čutna, pomirjujoča in eksotična dišava, ki ogreje. Lepo se ujema z vonjem citrusov.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Literatura/uporabljeni viri:
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
 • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
Cananga odorata

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi