Product was successfully added to your shopping cart.
AROMATRIP®

VRTNICA – BIO eterično olje (3%) 15 ml

Šifra artikla: 3830013770754

Eterično olje vrtnice velja za eno najbolj dragocenih eteričnih olj, vrtnica sama pa za kraljico vseh rož. Med več kot 250 različnimi vrstami, je ravno damaščanska vrtnica najbolj cenjena, njeno eterično olje pa ima največ pozitivnih lastnosti in je tudi najbolj dišeče.

Vsebina: 15 ml

Zaloga: Na zalogi

Cena: 21,90 €

Akcijska cena: 19,71 €

Podrobnosti

VRTNICA – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje vrtnica ima opojni, sladko cvetni vonj ki je enostavno neponovljiv. Zaradi svoje kompleksne sestave ima poleg čudovitega ter razkošnega vonja tudi izredno širok spekter delovanja, uporablja se namreč v vseh fazah življenja. 

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

AROMATRIP BIO eterično olje vrtnice je mešanica 3% čistega ekološkega eteričnega olja damaščanske vrtnice v ekološkem mandljevem olju. Tako je cenovno bolj dostopno, ob enem pa ohrani intenziven vonj po vrtnici, ravno tako ohrani vse pozitivne lastnosti za naše zdravje in počutje. Samo za primerjavo, za 1 ml čistega ekološkega olja damaščanske vrtnice je potrebno odšteti 40€ ali celo več. 

Aromatrip ekološko eterično olje VRTNICA

Damaščanska vrtnica ali Rosa Damascena izvira iz družine Rosaceae in jo lahko opišemo kot grmičasta, olesenela, cvetoča rastlina s trnji. Poznamo več kot 250 vrst vrtnic in več tisoč hibridov. Vse imajo zelo dišeče cvetove, rožnate, bele ali rumene barve. Listi pri večini vrst merijo od 5 do 15 cm, so pernati in imajo bazalne stipule in lističe. Čeprav vrtnica prvotno izvira iz Irana, je danes največji proizvajalec vrtničnega olja z veliko prevlado Bolgarija in njena edinstvena Rožna dolina. 

Eterično olje damaščanske vrtnice je brezbarvna do zlato rumena tekočina z intenzivnim sladko-cvetnim vonjem. Kemična sestava eteričnega olja je zelo kompleksna, saj združuje več kot 250 spojin. Glavne med njimi so Nerol, Phenyl Geraniol, Methyl Eugenol, Citral, Phenylmentyl Acetate, Stearpoten, Citronellyl Acetate, Ethanol, Citronelol, Eugenol, Phenyl Acetaldehyde, Carvone, Nonanol, Nonanol, Farnenal, … Eterično olje je pridobljeno s parno destilacijo še svežih, zjutraj obranih cvetov damaščanske vrtnice, ki jih morajo obrati ročno in zelo previdno. Za 1 ml eteričnega olja potrebujemo kar 2000 svežih cvetov vrtnice. 

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Splošno znano je, da ima eterično olje vrtnice močno protivnetno in antiseptično delovanje. Poleg tega deluje tudi adstringentno. Koristno je še pri glavobolih, PMS ter za nego razdražene kože ter manjših površinskih ranic. Koristno je pri različnih težavah z ženskimi organi, saj med drugim lahko pomaga vzpostavljati hormonsko ravnovesje.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

V aromaterapiji ima rožno olje res širok spekter delovanja. V prvi vrsti ima eterično olje vrtnice zelo harmoničen učinek na našo dušo. Pomaga pri globokem žalovanju, žalosti in trpljenju, oziroma pri vseh stanjih zaradi katerih nam lahko “okameni srce” in otopijo čustva. Vrtnica je dobrodošla pri neprijetnih stanjih kot so tesnoba, depresija, stres in histerija, poleg tega pa sprošča, pomaga pri nespečnosti in povečanem srčnem utripu. Zelo je koristna tudi pri jezi, različnih frustracijah in obupu.

Vse splošno pa aroma vrtnice dviguje razpoloženje, prinaša veselje in “urok ljubezni”, saj prodre skozi celotno telo in se dotakne našega srca globoko v notranjost. Tako pomaga pregnati malodušje in bolečino ter poskrbi, da so tudi najbolj žalostna srca, ponovno osvobojena bolečine.

Olje vrtnice krepi našo moč ljubezni, prebuja naše občutke za čutnost in estetiko, odpira vrata v svet zaznavanja, ki je morda že skoraj pozabljen, v svet, poln razumevanja, nežnosti in ljubezni.

Zelo lepo harmonizira z eteričnimi olji sivke,  bergamotkeneroli,  jasminaylang ylang,  mandarine in bosvelije.

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Vrtnica je v kozmetiki primerna za prav vse in vsak tip kože, še posebej blagodejno pa vpliva na suho, občutljivo in zrelo kožo. Kožo stimulira in vlaži, pomaga napeti ter pozitivno deluje na razširjene kapilare. Učinkovito deluje pri rdečici in pigmentnih madežih, zelo pa je koristno tudi za nego gub saj ima naraven anti-age učinek.

Če ekološko olje vrtnice primerno razredčimo v ekološkem osnovnem olju, na primer jojobinem ali šipkovem, je primerno tudi za nego srbeče ali k vnetjem nagnjene kože. 

Ker je vrtnica poznana tudi kot afrodizijak, je odlična za uporabo v masažnih oljih in mešanicah ter kopelih.

4. UPORABA V KULINARIKI:

Olje se lahko uporablja za aromatiziranje sladoleda, medu, marmelad, peciva in ostalih pekovskih izdelkov, ter alkoholnih in brezalkoholnih pijač, ter napitkov.

Razredčimo jih v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

Aromatrip ekološko eterično olje VRTNICA

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.:sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja vrtnice:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • v 250 ml stepene ali sojine smetane dodate eno kapljico 3% ekološkega olja vrtnice.
 • Za riževe jedi: v 100 ml olivnega olja dodamo 3-5 kapljic olja vrtnice, premešamo in eno žličko te mešanice dodamo med riževe jedi.
 • Čaj pred spanjem: v 150 ml čaja dodamo 1 žličko medu in 1-2 kapljici olja vrtnice, dobro premešamo.

Za uporabo v kozmetiki: v 100 ml osnovnega olja, na primer BIO mandljevo olje, dodajte 5-6 kapljic eteričnega olja, za sproščujočo masažo telesa. Za nego zrele kože kot osnovo uporabite jojobino olje.

Aromaterapija v prostoru: v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja. Vonj vrtnice harmonizira, sprošča in pomirja ter ima rahel afrodizičen učinek.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Literatura/uporabljeni viri:
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
 • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
97% Prunus amygdalus dulcis*, 3% Rosa damascena* * sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi