Product was successfully added to your shopping cart.

V harmoniji z Naravo blog

Baitris

Kaj je oksidativni stres?

Okej, najbolj na kratko, to je neravnovesje med prostimi radikali in antioksidanti v telesu. Torej nastane takrat, ko imamo zaradi določenih razlogov več prostih radikalov kot ji..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Vrtnica

Vrtnica ... esenca vrtnice se običajno pridobiva iz sorte Rosa damascena ali damaščanske vrtnice, saj ima izrazito močno aromo. Najdemo jo najpogosteje v Bolgariji, pa tudi..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Limona

Drevo limone je zimzeleno drevo ki zraste do 5 metrov in verjetno izvira iz Kitajske, od kjer so jo preko Indije, pripeljali v Evropo. Danes je razširjena po celem mediteranu. ..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Limonska trava

Limonska trava... skupaj s citronelo, palamroso in vetiverjem spada v skupino aromatičnih trav, ki jih najdemo večinoma v Aziji. Esenca limonske trave ima prijeten, osvežilen..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Nageljnove žbice

Nageljnove žbice… ali kot jim pravimo, klinčki, so sicer mali a zaradi svojih lastnosti mogočni. Zrastejo na do 20 m visokem zimzelenem drevesu. Ko plodove ročno oberejo, ..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Japonska meta

Japonska meta … tudi njivska meta ali latinsko Mentha arvensis je sorodnica sicer bolj poznane poprove mete. Japonska ali njivska meta je trajnica, ki jo najdemo na močvirs..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Prava Sivka (LAVANDA)

Prava Sivka (LAVANDA) … latinsko Lavandula angustifolia ali Lavandula officinalis. Sivka ali lavanda je rastlina, ki lahko dočaka 30 let, zraste do višine 70 cm, najdemo pa ..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Cejlonski cimet

CEJLONSKI CIMET … ali pravi cimet je najbolj priljubljen v zimskih časih, saj si prazničnih dni ne znamo predstavljati brez sladko-toplega vonja po cimetu. Poleg tega da da ..

Preberi vse
ESENCA TEDNA > Rožmarin

»Če se po jutru pozna dan, potem ga je dobro začeti z rožmarinom. V njem je energija prebujanja, ki predrami vsa naša čutila, zato je tudi bližnjica do tega, da čim prej pr..

Preberi vse
Čudovit mediteranski okus

Roke gor kdor v kuhinji rad eksperimentira z različnimi aromami in okusi! Če prikimavaš, potem je ta recept prav zate ... Potrebuješ le 1 deciliter domačega olivnega olj..

Preberi vse

Izdelkov 1 do 10 od skupaj 16

  1. 1
  2. 2