Product was successfully added to your shopping cart.

Kaj je oksidativni stres?

Okej, najbolj na kratko, to je neravnovesje med prostimi radikali in antioksidanti v telesu. Torej nastane takrat, ko imamo zaradi določenih razlogov več prostih radikalov kot jih lahko telo nevtralizira z antioksidanti.Proste radikale pa imenujemo tudi reaktivne kisikove spojine in jim lahko rečemo odpadni material celic.

Zakaj pa pride do tega, da imamo v telesu preveč prostih radikalov?

Do tega lahko pride iz več različnih razlogov. Na primer zaradi kajenja oziroma cigaretnega dima, če uživamo hrano in pijačo s preveč sladkorja, alkohola, aditivov, težkih kovin, ostanki pesticidov. Če uživamo preveč sintetičnih zdravil, če se izpostavljamo UV-sevanju, če pogosto uporabljamo kozmetiko, ki vsebuje nevarne kemikalije, če uporabljamo močna sintetična čistila (kemikalije), v primeru telesnih vnetji, če smo pogosto v psihičnem stresu in nenazadnje z vdihavanjem onesnaženega zraka.

AntiOx Plus KOMPLEKS - 120 kapsul VEGANSKO

Če je naše telo pogosto v oksidativnem stresu lahko to povzroča številne celične poškodbe in s tem vodi v nastanek različnih obolenj. Na seznam le-teh lahko uvrstimo tudi nekatere hujše bolezni kot so diabetes, srčno-žilna obolenja, vnetja sklepov, avtoimunska obolenja, obolenja dihal, oslabljena odpornost, Parkinsonova in Alzheimerjeva bolezen, visok krvni tlak, rak, pa tudi hitrejše staranje in motnje vida.

Popolnoma se žal oksidativnemu stresu ne moremo izogniti, lahko pa ga poskušamo obvladati. Obvladovanje oksidativnega stresa je najbolj uspešno če k temu pristopimo celostno.

Predvsem se poskušajmo izogibati:

  • alkoholu,
  • kajenju,
  • kemikalijam (npr. v kozmetičnih in negovalnih izdelkih, čistilih, uporaba pesticidov),
  • poškodbam kože, ki jih povzroča UV svetloba (redna uporaba krem za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem).
  • prenajedanju in hrane ki vsebuje veliko sladkorja, težkih kovin in aditivov.

Poskrbeti pa moramo za:

  • dovolj kvalitetnega spanca,
  • redno fizično aktivnost, oziroma telesno vadbo,
  • uživati dovolj VITAMINA A, C in E ter kvalitetnega sadja in zelenjave kot so jagodičevje, agrumi, temno listnata zelenjava, zelišča in začimbe.

Pri izboru živil je pomembno predvsem to, da ne posegamo po sadju in zelenjavi ki bila pridelana z uporabo pesticidov in da ne vsebujejo težkih kovin ter aditivov.Lahko pa si še dodatno pomagamo z naravnimi prehranskimi dopolnili.

AntiOx Plus KOMPLEKS je rastlinsko prehransko dopolnilo v kapsulah ki vsebuje z antioksidanti bogate, visoko koncentrirane in standardizirane izvlečke iz sadja: jagod acai, aronije, granatnega jabolka, šipka in brusnice. Kar pa je najbolj pomembno je da: - vsebujejo 100% naravne sestavine, rastlinskega izvora,- so brez aditivov in GSO in- so laboratorijsko preizkušena na težke kovine in mikrobiologijo.Izbrana sestava AntiOX kapsul poskrbi za celo vrsto koristnih fito spojin, kot so elagična kislina, flavonoidi in proantocianidini, ki so znani po svojem visokem antioksidativnem potencialu.

Pakiranje AntiOx Plus KOMPLEKS vsebuje 120 kapsul, kar zadostuje za 2 meseca redne uporabe. Le do konca meseca julija jih lahko s promocijsko kodo ( LEPA21 ) naročiš 10% ugodneje TUKAJ.

Pozdravček, Nina