Product was successfully added to your shopping cart.

Kakavov piling za ustnice ki ga lahko poješ

Pomlad prihaja s polno paro, uro smo že prestavili, zato moraš na spremembo letnega časa in vremenskih razmer pripraviti tudi svojo kožo, ki je vplivom iz okolja in temperaturnim spremembam najbolj izpostavljena. Za kožo na obrazu po navadi dobro poskrbimo, no vsaj če izhajam iz sebe; vsak dan se namažem s serumom in kremico, vsaj enkrat tedensko naredim piling in si privoščim masko za obraz, … Ampak, kaj pa ustnice? Če si vsaj malo podobna meni jih sicer v slabših razmerah zaščitiš z naravnim mazilom, to pa je tudi vse. Pa vendar so ustnice najbolj nežen in občutljiv del obraza … pa še najbolj jih rabimo :D

Zato danes izveš, kako pripraviti popolnoma naraven kakavov piling za ustnice, ki ga lahko, če se ne boš mogla upreti, z njih tudi kar poješ. Za bogat kakavov piling za ustnice potrebuješ le 5 sestavin! Ker za ustnice ne rabimo dosti materiala, zmešamo manjšo količino sestavin kot če bi delala piling za obraz. Če pa ga vseeno narediš preveč, ga lahko shraniš v lično stekleno posodico in v hladilnik, in tako ga lahko uporabljaš še vsaj nekaj tednov.

Torej najprej vzameš žlico rjavega sladkorja, žlico BIO kakava v prahu, žlico olja iz MARELIČNIH PEŠK BIO Ölmühle Solling, čajno žličko lokalno pridelanega medu in Aroma olje BALDINI KAKAO BIO. Namesto olja mareličnih pešk bi sicer lahko uporabila tudi BIO KOKOSOVO olje, vendar daje olje mareličnih pešk v kombinaciji z aroma oljem kakava pilingu za ustnice poseben slasten vonj in okus.

Zaradi dodanega medu piling sicer ni veganski, vendar v tem primeru med poskrbi za dodatno nego ustnic. Piling lahko pripraviš tudi brez medu, vendar veganska verzija ni tako hranilna in bogata.

Takoj, ko so sestavine zmešane skupaj, do izraza pride čokoladna barva in nežen vonj po kakavu. Olje mareličnih pešk pa ta čokoladni vonj dopolni in ga naredi edinstvenega, vendar za piko na i manjka še nekaj. Ker hočem poudariti okus in vonj po čokoladi, dodam še 10 kapljic Aroma olja BALDINI KAKAO BIO. Ko dodam aromo kakava, še enkrat dobro premešam, da se vse sestavine lepo zlijejo. In pred seboj imam popolnoma naraven kakavov piling za ustnice, ki ga lahko namesto nadležnega spiranja iz ustnic kar poližem.

In še opozorilo! Če si med tistimi odločnimi, ki lahko rečejo sladkorju NE! čestitam, vendar ne jamčim da se boš lahko uprla oblizovanju ustnic po tem kakavovem pilingu.

Najbolje je, da si kakavov piling na ustnice vtreš nad umivalnikom, po 3 minutkah pa ga izperi ali odstrani na kak bolj okusen način ?

Po kakavovem pilingu bodo tvoje ustnice spet voljne in nežne in pripravljene na pomlad!