Product was successfully added to your shopping cart.
 • Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml
AROMATRIP®

NAGELJNOVE ŽBICE (klinčki) – BIO eterično olje 15 ml

Šifra artikla: 3830013770631

Eterično olje nageljnove žbice prinaša energijo, dinamiko ter toplino. Ima močan in začinjen sladek vonj.

Vsebina: 15 ml

Zaloga: Na zalogi

Cena: 18,95 €

Akcijska cena: 16,65 €

Podrobnosti

NAGELJNOVE ŽBICE – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje nageljnove žbice prinaša energijo, dinamiko ter toplino. Ima močan in začinjen sladek vonj, ki ga pogosto povezujemo s prazniki in zimskim časom. Med drugim pomaga pri duševni utrujenosti, stresu in nespečnosti.

AROMATRIP ekološko olje nageljnove žbice – klinčki je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

Aromatrip ekološko eterično olje SIVKA

Drevo klinčevca, kjer rastejo nageljnove žbice  (Eugenia caryophyllus, Syzygium aromaticum) je rastlina iz rodu Syzygium, ki spada v družino mirt (Myrtaceae). Nageljnove žbice izvirajo iz otokov začimb –  Moluških otokov. Drevo ima piramidalno rast in zraste do višine 20 metrov. Lubje je gladko in rumenkasto sive barve. Usnjati listi so nasprotno nameščeni na 3 cm dolgem peclju. Listi so približno 8 cm dolgi in 3 cm široki, podolgovati, eliptični, celi in sijoče zeleni. Cvetovi so razporejeni v končne tro-krake vilice. Cvetna osnova ima veliko število oljnih žlez. Iz cvetov se razvije sivorjava jagoda z podolgovatim semenom.

Eterično olje nageljnove žbice je brezbarvna do rumena tekočina, ki sčasoma potemni, zaradi evgenola, ki je glavna sestavina tega aromatičnega olja. Ima značilen pikantno sladkast vonj. Glavna sestavina evgenol predstavlja kar med 85% in 97 % sestave, metil evgenol je prisoten v nižjih koncentracijah ( 0,1 – 0,3 %).

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Eterično olje nageljnovih žbic se lahko uporablja kot domače zdravilo za okužbe v ustih, pri zobobolu in slabem zadahu. Zato ga pogosto najdemo v zobnih pastah ali ustni vodi. Cenjeno je kot olje za odganjanje žuželk in mrčesa v poletnih mesecih. Zaradi svojih razkuževalnih lastnosti se uporablja tudi kot ena izmed sestavin v kremah in mazilih za vneto kožo ali pri manjših površinskih poškodbah.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

V aromaterapiji velja, da olje nageljnovih žbic deluje spodbudno pri duševni otopelosti, prežene utrujenost in brezvoljnost ter naredi prostor za koncentracijo, toplino in nov zagon. Pomaga pri stresu, nespečnosti, tesnobi, ter kronični utrujenosti. Zaradi svojih krepilnih lastnosti je kot dišava za prostor koristna ljudem s slabo konstitucijo. Nageljnove žbice lahko kombiniramo z eteričnimi olji poprove metepomarančelimone, grenivke, rožmarina in bazilike.


3. UPORABA V KOZMETIKI:

V kozmetiki se eterično olje nageljnovih žbic uporablja pri poškodovani, razdraženi koži, za nego mozoljaste in mastne kože, zaradi antiseptičnega učinka dobro obnese tudi kot sestavina mila. S pomočjo masaž ali kopeli, lahko pomaga sprostiti neprijetne občutke ali utrujenost v mišicah in sklepih.

Ker lahko povzroči draženje kože in preobčutljivost, se mora v izdelkih za nego kože močno razredčiti. Njegova vsebnost naj ne bi presegala  0,1%.

4. UPORABA V KULINARIKI:

Eterično olje nageljnovih žbic se kot aroma zaradi intenzivnega okusa in vonja redko uporablja pri pripravi hrane in pijač. Priljubljeno je predvsem v azijski in indijski kuhinji. V azijskih kulturah so nageljnove žbice znane kot sestavina karija in drugih mešanic začimb.

V Evropi povezujemo olje nageljnove žbice povezujemo predvsem z božičnim časom. Nageljnove žbice uporabljamo v kuhanem vinu in božičnih piškotih. Dobro se ujema z aromo pomaranče, mandarine in vanilje. Uporabljati jo je potrebno zmerno!

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.:sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja nageljnove žbice:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • Kuhano vino: v 500 ml vroče tekočine (kuhano vino, sok ali čaj) dodajte  eno žlico agavinega sirupa (ali medu) z eno kapljico arome nageljnovih žbic in tremi kapljicami arome pomaranče in dobro premešajte.  Po aromatiziranju ne segrevajte več!

 • Peka božičnih slaščic: v osnovno maso (0,5 – 1 kg) na koncu primešajte 1-2 kapljici arome nageljnovih žbic in 3- 4 kapljice arome pomaranče in pecite v pečici.

Za uporabo v kozmetiki:

V 50 ml mandljevega olja dodajte 3 kapljice olja nageljnovih žbic. Olje pred vtiranjem v kožo ali masažo malce pogrejte v dlaneh. Pazite na oči in sluznico!

Aromaterapija v prostoru:

v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja nageljnovih žbic. 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Literatura/uporabljeni viri:
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
 • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
Eugenia caryophyllata

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi