Product was successfully added to your shopping cart.
 • Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml
 • Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml
AROMATRIP®

ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml

Šifra artikla: 3830013770617

Eterično olje čajevec je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, antivirusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje.

Vsebina: 15 ml

Zaloga: Na zalogi

13,60 €

Podrobnosti

ČAJEVEC – BIO eterično olje

Samo za zunanjo uporabo – NI primerno za uživanje.

 Eterično olje čajevec je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, antivirusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji ali v kozmetiki.

Aromatrip ekološko eterično olje SIVKA

Avstralsko čajno drevo izvira iz avstralskih zveznih držav Novi Južni Wales in Queensland. Avstralsko drevo čajevca raste kot zimzeleno drevo ali grm, lahko doseže višino do 10 m in je zelo hitro rastoče. Deblo ima papirnato belo lubje. Listi so dolgi od 1 do 3,5 cm, razporejeni nasproti, suličasti in ravni do srpasti.

Bela, večcvetna, 3 do 5 cm dolga socvetja se pojavijo spomladi. Avstralski čajevec razvije majhne, ​​valjaste kapsule plodov.

Organsko eterično olje čajevec je lahko gibljiva, brezbarvna do svetlo rumena tekočina. Ima zeliščno svež vonj po evkaliptu. Glavne sestavine so terpinen-4-ol, g-terpinen in α-terpinen. Vsebnost 1,8-cineola ne sme presegati 15 %. Izomeri pinena, p-cimen, α-terpineol, terpinolen in limonen so vsebovani v nižjih koncentracijah. Ekološko eterično olje čajevec ni primerno za uživanje in notranjo uporabo!

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Farmacevtski učinki eteričnega olja čajevec so bili večkrat raziskani. Olje velja za učinkovito proti virusom, bakterijam in glivicam, zato se v naravni medicini uporablja pri razdraženi koži, mozoljih in pikih žuželk. Lahko blaži manjše površinske rane ali okužbe. V inhalacijah pomaga pri težavah z dihali, podpira imunski sistem in odpornost. 

Možni so različni načini uporabe: inhalacije, obkladki (komprese), v mazilih, pršilih, šamponih, obraznih oljih ali obraznih vodicah.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

V aromaterapiji vonj čajevca čisti in krepi, izboljša razpoloženje in motivacijo v primeru prevelikih zahtev, brezvoljnosti in strahov.

Lepo se ujame z eteričnimi olji  sivke, limone in rožmarina.

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Antiseptične lastnosti čajevca izkorišča tudi kozmetična industrija in eterično olje čajevec uporablja v izdelkih proti mozoljem, nečisti in občutljivi koži. Koristen je v boju proti prhljaju, zato ga najdemo v šamponih za lase, različnih dezodorantih ali v izdelkih za nego nog in stopal.

Občasno se eterično olje čajevec uporablja v parfumeriji za zemeljske vonjave.

 

Navodila za uporabo eteričnega olja čajevec:

Za uporabo v kozmetiki:

V 100 ml ekološkega mandljevega olja dodajte 4 – 5 kapljic eteričnega olja, dobro premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja čajevec. Eterično olje čajevec v prostoru očisti zrak in doda svežino.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Literatura/uporabljeni viri:
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
 • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
Melaleuca alternifolia

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi