Product was successfully added to your shopping cart.
AROMATRIP®

Negovalno ŠIPKOVO olje iz šipkovih semen iz ekološke pridelave 100 ml

Šifra artikla: 3830013770686

Hladno stiskano šipkovo olje iz šipkovih semen, ima bogato sestavo čudovitih sestavin, kot so linolna in alfa-linolenska kislina, vitamin A in tokoferoli. Koži daje žameten občutek ter ob enem obnavlja kožo, spodbuja proizvodnjo kolagena v vezivnem tkivu in podpira naravno ravnovesje vlage v koži. Razpokana, suha in postarana koža bo ob redni uporabi ponovno dobila negovan in sijoč videz.

Iz nadzorovane ekološke pridelave. 

Vsebina: 100 ml

Zaloga: Na zalogi

21,90 €

Podrobnosti

HLADNO STISKANO negovalno ŠIPKOVO olje iz ekološke pridelave

deviško in hladno stiskano, nerafinirano

Hladno stiskano šipkovo olje iz šipkovih semen, ima bogato sestavo čudovitih sestavin, kot so linolna in alfa-linolenska kislina, vitamin A in tokoferoli. Koži daje žameten občutek ter ob enem obnavlja kožo, spodbuja proizvodnjo kolagena v vezivnem tkivu in podpira naravno ravnovesje vlage v koži. Razpokana, suha in postarana koža bo ob redni uporabi ponovno dobila negovan in sijoč videz.

 • Botanično ime: Rosa Canina.
 • Postopek pridobivanja: Ekološko olje iz šipkovih semen se pridobiva s hladnim stiskanjem semen šipka Rosa Canina in naknadno filtracijo.
 • Poreklo: Čile.
 • Vsebina: 100 ml.

                                                                                                                       

100% čisto šipkovo oljev iz šipkovih semen se zaradi visoke vsebnosti linolne kisline dobro prenaša, se zlahka porazdeli, je lepo mazljivo in se hitro vpije, ne da bi puščal neprijeten film na koži. Srednje razpršeno olje je sestavni del izdelkov za nego obraza, oči, las, rok in nohtov.

Uporablja se lahko tudi kot olje za telo ali masažno olje in celo v mazilih za luskavico. Bleda, suha, razpokana, koža pod stresom ali suha luskasta koža bo ob redni uporabi ponovno dobila negovan in sijoč videz. Olje šipkovih semen daje koži žameten občutek,  ter ob enem obnavlja kožo, spodbuja proizvodnjo kolagena v vezivnem tkivu in pomaga ohranjati vlago. 

                                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                       


  • RASTLINA

  Šipek ali divja vrtnica (Wild Rose) je visok grm s previsnimi vejami in bodicami v obliki polmeseca. Listi so pernati; cvetovi so na gladkih kratkih steblih in rožnato obarvani. Plodovi šipka so rdeči, okrogli do ovalni in dlakavi v notranjosti in so v resnici le mesnate posodice. Pravi plodovi šipka so ostri, svetli in kamniti trdi oreščki / semena, ki se nahajajo znotraj te mesnate posodice.

  Hladno stiskano ekološko šipkovo olje iz šipkovih semen je nerafinirano in svetlo rumene do oranžno rdeče barve, z zelo rahlo aromo po oreščkih. Rastlinska olja pridobljena s hladnim stiskanjem obdržijo in vsebujejo mnogo več antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih snovi koristnih za naše telo.

  1. UPORABA V KOZMETIKI:

  Bogata sestava čudovitih sestavin, kot so linolna in alfa-linolenska kislina, trans-retinojska kislina, betakaroteni, vitamin A in tokoferoli, naj bi imela protivnetne, antioksidativne in regenerativne učinke. Zaradi visoke vsebnosti linolne kisline se olje šipka dobro prenaša, je lepo mazljivo in se hitro vpije, ne da bi puščal neprijeten film na koži. Poleg tega olje šipkovih semen podpira naravno ravnovesje vlage v koži.

  Organsko olje šipkovih semen pogosto najdemo v izdelkih za intenzivno nego gubic, saj je zaradi svoje sestave eno najbolj cenjenih olj za nego zrele kože. Ravno tako je nepogrešljivo pri negi mozoljaste in problematične kože.

  2. NARAVNA SESTAVA OLJA:

  Palmitinska kislina C 16:0

  2,0 – 11,0 %

  Palmitoleinska kislina C 16:1

  ≤ 0,3 %

  Stearinska kislina C 18:0

  1,0 – 5,0 %

  Oleinska kislina C 18:1

  10,0 – 25,0 %

  Linolna kislina C 18:2

  41,0 – 65,0 %

  Alfa-linolenska kislina C 18:3

  20,0 – 30,0 %

  Arahidna kislina C 20:0

  < 2,5 %

  Eikozenojska kislina C 20:1

  ≤ 2,0 %

  3. ALERGENI: 

  Olje šipkovih semen po Uredbi ES štev. 1223/2009 ne vsebuje alergenov.

  4. EMBALAŽA: 

  Ekološko negovalno šipkovo olje AROMATRIP® je v 100% reciklirani plastenki rjave, zaščitne barve s priročnim dispenzorjem, ki dragoceno olje varuje pred svetlobo in zagotavlja daljšo obstojnost.

  Literatura/uporabljeni viri:
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
  • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
  • O’Lenick, Steinberg, Klein and LaVay, Oils of Nature, Allured Publishing Corporation, 2014

  SESTAVINE (INCI): Rosa Canina Seed Oil*

  *iz nadzorovane ekološke pridelave

  Negovalno olje za vsakodnevno uporabo.

  Način in strošek dostave

  Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

  Možnost plačil v spletni trgovini

  • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
   V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
  • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
  • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
  • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

  Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

  Mogoče bi vas zanimalo tudi

  E-NOVICE
  Bodi obveščen/a o vseh novostih >

  Aktualno v ponudbi