Product was successfully added to your shopping cart.
AROMATRIP®

Negovalno LEŠNIKOVO olje iz ekološke pridelave 100 ml

Šifra artikla: 3830013770693

Hladno stiskano lešnikovo olje je čudovito negovalno olje, ki se uporablja za nego obraza in telesa, saj kožo spodbuja in obnavlja, zadržuje vlago in jo ohranja zdravo. Poleg tega pozitivno vpliva na mozoljasto, utrujeno in suho kožo.

Iz nadzorovane ekološke pridelave. 

Vsebina: 100 ml

Zaloga: Na zalogi

13,90 €

Podrobnosti

HLADNO STISKANO negovalno LEŠNIKOVO olje iz ekološke pridelave

deviško in hladno stiskano, nerafinirano

Hladno stiskano lešnikovo olje je čudovito negovalno olje, ki se uporablja za nego obraza in telesa, saj kožo spodbuja in obnavlja, zadržuje vlago in jo ohranja zdravo. Poleg tega pozitivno vpliva na mozoljasto, utrujeno in suho kožo.

 • Botanično ime: Corylus Avellana.
 • Postopek pridobivanja: Ekološko lešnikovo olje se pridobiva iz zrn leske (Corylus avellana) – lešnikov, s hladnim stiskanjem.
 • Poreklo: Turčija.
 • Vsebina: 100 ml.

                                                                                                                       

 

100% čisto lešnikovo olje zelo koristno negovalno olje in je priporočljivo tako za nego obraza kot telesa, saj kožo spodbuja in obnavlja, zadržuje vlago, pomaga pri negi krvnih kapilar in jo ohranja zdravo. Poleg tega pozitivno učinkuje na vneto, mozoljasto, utrujeno in suho kožo.

Pogosto se uporablja kot osnovno, masažno olje, najdemo pa ga tudi kot sestavino v naravnih negovalnih izdelkih. Prav tako je koristno za nego las, saj naj bi pomagalo ohranjati pravo barvo naših las. V kozmetiki je koristno za nego mastne, mešane in mozoljaste kože, saj ne maši por in ne pušča mastnega občutka, poleg tega pa kožo vlaži.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


  • RASTLINA

  Navadna leska je listopadni grm z močno razvejano in gosto krošnjo, ki zraste do 8 m. Razširjenja je po celi Evropi, vse do sredine Skandinavije. Najpogosteje jo najdemo ob gozdnem robu in na površinah v zaraščanju. Listi so rahlo dlakavi, veliki in široki ter merijo od 6 do 12 cm, gornja stran pa je temnejša od spodnje. Ima moški in ženske cvetove in cveti od februarja do aprila, v ugodnih pogojih že januarja. Plodovi se imenujejo lešniki, ki rastejo v skupinah do 5 oreškov skupaj. Lešniki so okrogli in merijo tudi do 2,5 cm.

  Hladno stiskano lešnikovo olje (Corylus Avellana ) je tekočina rumene do jantarjeve barve z nežno aromo po lešnikih. Rastlinska olja pridobljena s hladnim stiskanjem obdržijo in vsebujejo mnogo več antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih snovi koristnih za naše telo.

  1. UPORABA V KOZMETIKI:

  Organsko olje lešnika je odlično za poletno nego telesa, saj mu pripisujejo naravni zaščitni faktor vse do SPF 15, vendar lešnikovo olje samo po sebi ne ščiti pred soncem, še posebej če na soncu preživimo dalj časa. Lahko ga dodamo kremam za sončenje z zaščitnim faktorjem, če ga nanašamo samostojno, pa ga moramo nanesti vsaj 30 min preden se odpravimo ven.

  Ravno tako pa je odlična nega kože po sončenju, še posebej če ga kombiniramo z eteričnimi olji sivke in poprove mete. Če želimo res dobro pripraviti našo kožo na poletje, na naraven način, pa začnimo z uporabo lešnikovega olja že nekaj časa prej. Tako bo koža dobro navlažena in zaščitena pred zunanjimi vplivi.

  Lešnikovo olje lahko seveda mešamo tudi z drugimi rastlinskimi in eteričnimi olji in si ustvarimo čisto svoje negovalne pripravke.  

  2. NARAVNA SESTAVA OLJA:

  Palmitinska kislina C 16:0

  5,41 %

  Stearinska kislina C 18:0

  2,40 %

  Oleinska kislina C 18:1

  81,73 %

  Linolna kislina C 18:2

  9,6 %

  Linolenska kislina C 18:3

  0,10 %


  3. ALERGENI: 

  Organsko lešnikovo olje po Uredbi ES štev. 1223/2009 ne vsebuje alergenov.

  4. EMBALAŽA: 

  Ekološko negovalno lešnikovo olje AROMATRIP® je v 100% reciklirani plastenki rjave, zaščitne barve s priročnim dispenzorjem, ki dragoceno olje varuje pred svetlobo in zagotavlja daljšo obstojnost.

  Literatura/uporabljeni viri:
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018
  • C.Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A.Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte, 1991
  • O’Lenick, Steinberg, Klein and LaVay, Oils of Nature, Allured Publishing Corporation, 2014

  SESTAVINE (INCI): Corylus Avellana Seed Oil*

  *iz nadzorovane ekološke pridelave

  Negovalno olje za vsakodnevno uporabo.

  Način in strošek dostave

  Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

  Možnost plačil v spletni trgovini

  • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
   V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
  • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
  • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
  • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

  Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

  Mogoče bi vas zanimalo tudi

  E-NOVICE
  Bodi obveščen/a o vseh novostih >

  Aktualno v ponudbi