Product was successfully added to your shopping cart.

Speick

Speick

Podjetje Walter Rau je leta 2013 praznovalo 85-letnico obstoja. Kot družinsko podjetje s tradicijo, ga danes vodi že tretja generacija. Zasnovano je bilo davnega leta 1928, kot tovarna toaletnih mil, saj je Walter Rau, antropozof, kljub svetovni gospodarski krizi, takrat želel ponuditi na tržišču popolnoma neznana fina rastlinska naravna toaletna mila.

Cenil je zdravilno moč špajke, lat. Valeriana Celtica, saj je odkril, da ima zelo pomirjujoč učinek na centralni živčni sistem. Iz te ideje se je razvil edinstven izdelek - milo Speick, ki je predstavljalo kozmetično revolucijo glede negovalnega učinka pri čiščenju telesa. S holistično filozofijo, s celostnim razumevanjem človeka in narave, podjetje deluje tudi danes. Divje raslo alpsko biološko špajko, gojeno na višini 1800m v naravnem rezervatu, prideluje družinsko podjetje, obira se ročno kot pred desetletji. Špajka sprošča, poživlja um, telo in duha.

Speick naravna kozmetika vsebuje edinstven izvleček – špajko, v kombinaciji z drugimi sestavinami.

V začetku je bilo torej milo Speick. Danes Speick ponuja celo paleto različnih izdelkov, za popolno nego obraza in telesa. Nekateri izdelki so tudi certificirani (BDIH), vsebujejo rastlinske izvlečke iz certificirane organske pridelave. Izdelki Speick se danes prodajajo po celi Evropi, Aziji, Novi Zelandiji, Japonski, Islandiji, Kanadi in ZDA.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4