Product was successfully added to your shopping cart.
Taoasis

BIO eterično olje sladki KOMARČEK (Foeniculum vulgare) 5ml

Šifra artikla: 4025121087439

Začinjen, krepak in topel vonj.

Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Vsebina:5 ml

Zaloga: Na zalogi

10,40 €

Podrobnosti

BIO eterično olje sladki KOMARČEK (Foeniculum vulgare)

Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Poreklo: Italija

Značilnosti: deluje sproščujoče, spodbudno in poživljajoče, še posebej v težkih trenutkih, občutkih osamljenosti in trenutkih ko nam zmanjka poguma. 

 • Botanično ime: Foeniculum vulgare var. Dulce
 • Družina Apiaceae (kobuljnice)
 • Karakteristike: deluje sproščujoče, spodbudno in poživljajoče.
 • Država porekla: Italija
 • Pridobivanje: s parno destilacijo

Vsebina: 5 ml

Naravno eterično olje sladkega komarčka se pridobiva v certificirani ekološki ali Demeter kakovosti iz plodov rastline - selektivno in še posebej nežno s parno destilacijo.

Sladki komarček so, zaradi izjemnih učinkovin cenili že Rimljani in ga uporabljali kot pomoč pri različnih boleznih. Ekološko olje sladkega komarčka je skupaj z janežem in kumino eno izmed eteričnih olj z najboljšim segrevalnim učinkom. Olje sladkega komarčka se lahko v aromaterapiji uporablja tako za odišavljanje prostora kot tudi za zunanjo uporabo v kozmetikiOlje komarčka zaradi svojega prijetnega sladkega vonja, v prostoru, širi občutek varnosti, ki nas toplo objame. Zato se ta esenca med drugim v aromaterapiji uporablja za izboljšanje razpoloženja, v primerih občutka osamljenosti ali zapuščenosti. Eterično olje sladkega komarčka je dobrodošlo v času preobremenenosti, živčnosti in notranjega nemira saj lahko na počutje vpliva blagodejno in daje občutek notranjega miru. Ravno tako lahko pomaga v trenutkih ko začutimo pomanjkanje samozavesti, saj v nas pomaga prebuditi pogum in nove perspektive za spopadanje z vsakodnevnimi izzivi in nalogami. Za namene aromaterapije se priporoča olje sladkega komarčka, ki ima blažji in bolj nežen vonj kot grenak komarček. Med drugim blagodejno vpliva na prehlad, kašelj in hripavost.

Pregled področji uporabe sladkega komarčka v aromaterapiji:
• prehlad
• kašelj
• hripavost
• bronhitis
• živčnost
• notranji nemir
• splošna šibkost
• pomanjkanje samozavesti.

Dobro se ujema z naravnimi eteričnimi olji janeža, melise, mete in vrtnice.

 

 

 

Ingredients: Foeniculum Vulgare Dulce Fruit Oil, Limonene*, Linalool*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.

V kozmetične namene. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih. 8-10 kapljic ekološkega olja sladkega komarčka zmešajte z veliko žlico morske soli, dodajte v vodo za kopel in si privoščite 15-20 minut prijetne sproščujoče kopeli.

Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem. Nosečnicam se odsvetuje uporaba eteričnih olj, v vse namene.

AROMATERAPIJA v prostoru:

v difuzor ali izparilnik dodajte nekaj kapljic (od 3 do 6 odvisno od velikosti posode z vodo) ekološkega olja sladkega komarčka.  

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi