Product was successfully added to your shopping cart.
Taoasis

BIO eterično olje IMMORTELLE (Laški smilj) 5ml

Šifra artikla: 4025121059702

Bogato sladkoben vonj ki spodbuja in razvaja čute.

Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Vsebina: 5 ml

Zaloga: Na zalogi

62,17 €

Podrobnosti

BIO eterično olje IMMORTELLE (Laški smilj)

(Helichrysum italicum)

Iz kontrolirane ekološke in demeter pridelave.

Poreklo: Italija

Značilnosti: stimulira, bogato sladkoben vonj

 • Botanično ime: Helichrysum italicum
 • Družina: Asteraceae ali Compositae
 • Karakteristike: ima pomirjujoč in sproščujoč učinek
 • Država izvora: Italija
 • Pridobivanje: iz cvetočih zeli s parno destilacijo

Vsebina: 5 ml

Več o smilju:

Laški smilj ali Immortelle je zelo stara mediteranska rastlina, opevana že v času starih Grkov. Ker je tako dragocena so ji nadeli naziv "ZLATO IZ SONCA", poznamo pa jo tudi pod imeni peščeni smilj, nesmrtnica ali suhocvetnica. Laški smilj je aromatična rastlina z značilnimi rumenimi cvetovi, njegovi nasadi pa so v času cvetenja prava paša za oči.

Rastlina vsebuje zelo malo eteričnega olja, manj kot 0,05 odstotkov, zaradi česar je zelo cenjena in zaščitena, eterično olje pa zelo drago. Za en kilogram kakovostnega eteričnega olja Immortelle potrebujemo več kot tono rastlin.

Laški smilj je, med drugim, dragocena sestavina v kozmetiki, saj kožo obnavlja in ji povrne mehkobo ter prožnost. Odlično je za nego starajoče se in zrele kože, pogosto pa ga najdemo tudi v masažnih izdelkih proti strijam in celulitu. Laški smilj pomirja razdraženo kožo, nepogrešljiv pa je tudi pri negi osončene kože in pri pikih insektov. 

Ingredients: Helichrysum Italicum Flower Oil, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.

*naravna sestavina eteričnega olja.

**Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

Med sestavinami lahko najdemo oznako parfum. Beseda parfum pri teh izdelkih označuje sestavo iz različnih naravnih eteričnih olj, vendar s to oznako, proizvajalec natančno sestavo ohrani kot skrivnost vonja.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.

Uporaba: Uporabite le razredčeno.

PRIMER:

Za aromatsko masažo telesa dodajte 6 – 8 kapljic eteričnega olja v 50 – 100 ml mandljevega ali jojoba olja.

Pred uporabo eterična olja vedno razredčite. Hranite na hladnem in dobro zaprto. Hranite izven dosega otrok. Pazite na oči in sluznico. Nosečnicam se odsvetuje uporaba eteričnih olj, v vse namene.

Način in strošek dostave

Pošiljke dostavljamo z dostavno službo GLS Slovenije(izbrano plačilo po predračunu, preko PayPala ali s kreditnimi/debetnimi karticami) in s Pošto Slovenije (izbrano plačilo po povzetju), ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37. (Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna.) Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročen artikel.

Možnost plačil v spletni trgovini

 • s plačilom po povzetju. Naročeno blago plačate poštarju iz Pošte Slovenije (ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema) z gotovino. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni strani. Pošta Slovenije  vam bo zaračunala še poštnino 4,37€ , odkupnino 0,74€ in provizijo 1,05€ za vplačnino upn naloga (ki jo banka zaračuna pošti). Skupaj: 6,16€. Pri znesku nakupa nad 98,00 do 501,00 vam bo Pošta zaračunala provizijo v znesku 1,07% od vrednosti, nad 501,00€ pa 5,3600 + 0,30% od vrednosti.
  V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vam poštar pusti obvestilo, kjer je navedeno mesto in skrajni rok prevzema blaga. Po preteku tega roka se pošiljka vrne pošiljatelju. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko Pošte Slovenije.
 • s plačilom po predračunu na TRR podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • s plačilom preko storitve PAYPAL na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, AMEX - (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Naročilo z izbranim tem načinom plačila se odpošlje preko dostavne službe GLS Slovenije.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Mogoče bi vas zanimalo tudi

E-NOVICE
Bodi obveščen/a o vseh novostih >

Aktualno v ponudbi